Tom Einertsen blir prosjektdirektør for sykehusutbyggingen i Tønsberg.

Han skal lede sykehusutbyggingen i Tønsberg

Den erfarne prosjekt- og bedriftslederen Tom Einertsen erstatter Johan Arnt Vatnan som prosjektdirektør for sykehusutbyggingen i Tønsberg.

– Dette ser jeg fram til. Tønsbergprosjektet er et stort og spennende prosjekt som berører mange, og jeg har stor sans for ambisjonene om raskere, bedre og billigere sykehusbygging med nyskapende gjennomføringsmetodikk, sier Tom Einertsen i en pressemelding. 

Den påtroppende TP-sjefen har arbeidet med en rekke komplekse prosjekter i inn- og utland.

Han er ingeniørutdannet (maskin, olje/gass) i Texas og har mange års erfaring med skipsbygging og offshorevirksomhet, blant annet fra Kværner og Aker Yards.

De siste årene har Einertsen, som er bosatt i Asker, vært selvstendig næringsdrivende og innleid konsulent i firmaet Metier.

Nå er han i ferd med å avslutte et oppdrag som prosjektleder for bygging og idriftsettelse av Norges største og mest moderne datasenter for Digiplex/EVRY på Fet i Akershus.

Sykehusbygging har Einertsen ikke vært involvert i før nå, men han viser til at det allerede er mye sykehuskompetanse i Tønsbergprosjektet.

– Dessuten er problemstillingene og gjennomføringsmetodikken nokså like fra prosjekt til prosjekt, med kvalitet og sikkerhet i fremste rekke. Jeg har lenge vært opptatt av at man prioriterer nok tid til prosjektering i tidlig fase. Det er også viktig å involvere entreprenør på et tidlig tidspunkt for å optimalisere byggeperioden, sier Einertsen i meldingen.

Han mener dette er avgjørende for å utnytte industriell byggemetodikk, slik Tønsbergprosjektet legger opp til.

– Denne metodikken må opplagt sterkere inn i norsk byggebransje som har stått temmelig stille i mange år, legger Einertsen til.

Allerede i midten av oktober regner han med å være på plass på TP-kontoret, hvor det blir en overlappingsperiode med nåværende prosjektdirektør, Johan Arnt Vatnan.

– Jeg er svært fornøyd med å få Tom Einertsen som prosjektdirektør, sier Jostein Todal, TPs prosjektstyreleder.

– Rekrutteringsprosessen har forsikret oss om at Tom er rett person til å lede Tønsbergprosjektet fram til et vellykket resultat i tråd med de høye ambisjonene, understreker Todal.