Olje- og energiminister Tord Lien (fra venstre), direktør i ASKO Øst André Tangerud og ASKO-styreleder Torbjørn Johannson på Asko Vestby-taket i 2014. Foto: ASKO

Bygger 30.000 kvadratmeter solcellepark på taket

Norges største lagerbygg, Asko Vestby, mangedobler størrelsen på den allerede 8.000 kvadratmeter store solcelleparken på taket. Frem mot ferdigstillelse neste år investerer Asko 50 millioner kroner på å utvide parken.

Det skriver Finansavisen i sin papirutgave fredag.

– Med dagens lave strømpriser skal det godt gjøres å regne dette hjem.Prosjektet er marginalt i pluss, men vi gjør det først og fremst fordi vi har en klar miljøambisjon. Alternativet ville vært betydelige mengder ubrukt takareal, sier administrerende direktør i Asko Øst, André Tangerud, til Finansavisen.

Asko investerer nå rundt 50 millioner for å etablere en solcellepark på 30.000 kvadratmeteroppe på Asko Vestby-taket. Parkens kapasitet på 3,5 gigawatt skal dekke rundt 14 prosent av energibehovet i lageret.

Tangerud sier til Finansavisen at han tror solcellepaneler er noe som har kommet for å bli i Norge, med stadig lavere priser og større effekt.