ABAX-direktør Petter Quinsgaard har god grunn til å smile.

Solid vekst i ABAX

Årsrapporten til kjørebok-selskapet ABAX viser en omsetningsvekst på 50 prosent i fjor. De omsatte dermed for 359 millioner kroner i 2015.

Høye salgstall, høy lønnsomhetsgrad og fire nye oppkjøp har bidratt til at ABAX leverer et resultat som langt overgår resultatene fra 2014.

- 2015 vært et veldig bra år for oss og vi passerte resultatene fra 2014 allerede innen utgangen av Q3. Vi har økt veksten markant, samtidig som vi har klart å beholde en høy lønnsomhetsgrad. Det er vi selvsagt veldig fornøyde med, sier administrerende direktør i ABAX as, Petter Quinsgaard i en pressemelding.

Årsrapporten gjenspeiler stor vekst både organisk, og geografisk gjennom en rekke nye oppkjøp. ABAX gjennomførte totalt fire oppkjøp i 2015. Med oppkjøpet av Trevler Holding B.V i mai 2015 inntok selskapet det nederlandske markedet, og åpnet samtidig opp kontor i Amsterdam.

ABAX konsoliderte det britiske markedet ytterligere etter franchiseselskapet ABAX UK Ltd ble tilbakekjøpt i november 2015.

- Med fire nye oppkjøp fastholder vi kursen vi har satt, og er tro mot egen vekstrategi. ABAX har i 2015 tatt enda et steg opp, og vi har virkelig festet grepet blant de ledende aktørene i Europa, sier viseadministrerende direktør i ABAX as, Bjørn Erik Helgeland.

ABAX AS som eies av Norvestor Equity AS, er en stor europeisk aktør innen salg og utvikling av elektroniske kjørebøker for yrkes- og privatbiler, i tillegg har ABAX produkter for flåtestyring og sporing av utstyr.

ABAX har 315 ansatte og avdelinger i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Storbritannia og Nederland. Selskapets hovedkontor ligger i Larvik.