– Ledere må bli bedre på endringsprosesser

Statlige ledere er ikke flinke nok til endringsprosesser, ifølge statlige ansatte. Det kommer fram av årets medarbeiderundersøkelse i staten.

– Det er urovekkende når vi vet at offentlig sektor står overfor krevende omstillinger. Det krever statlige ledere med kompetanse og evne til å få med seg medarbeiderne for å skape nødvendige endringer og resultater, sier Difi-direktør Steffen Sutorius i en pressemelding.

Undersøkelsen viser at statlige ansatte er stolte, engasjerte og fornøyd med jobben. Samtidig scorer ledere lavt på endringsprosesser og ansatte mener at ledere ikke blir fulgt opp tilstrekkelig når resultatene uteblir.

De ansatte opplever i liten grad at endringer gir økte resultater eller at endringsprosesser har gitt dem nye utviklingsmuligheter.

Mindre enn halvparten av de ansatte mener virksomheten utnytter potensialet som ligger i digitale løsninger.

– Det er bekymringsfullt for evnen til omstilling at kun hver fjerde leder i staten peker ut digitalisering som en særlig viktig ledelsesutfordring fremover. Dette understreker behovet for å øke den strategisk IKT-kompetansen for topplederne i staten, sier Sutorius.