Living Building Challenge-gründer til Økobygg

Jason McLennan er en av verdens mest innflytelsesrike personer innen grønne bygg og grunnlegger av sertifiseringssystemet Living Building Challenge (LBC). Nå kommer han til Norge for første gang, hvor han skal tale på Økobygg.

Økobygg har invitert McLennan, USAs mest ettertraktede Keynote på området, for å inspirere den norske byggenæringen. Per i dag finnes det omtrent hundre bygninger verden over som er LBC-sertifiserte, blant annet har Google bygget i henhold til disse prinsippene.

- Jeg er selvsagt utrolig glad og stolt over at Jason McLennan kommer til messen, og over å kunne tilby både utstillere og besøkere denne unike muligheten. Det norske markedet etterspør en grønn møteplass, og vi ønsker naturligvis å møte dette behovet med rett type utstillere samt kostnadsfrie og inspirerende seminarer, sier Lina Malm Lund, prosjektleder for Økobygg i en pressemelding.

Økobygg har tidligere vært arrangert i Sverige og lanseres nå i Oslo på Telenor Arena 28.–29. september sammen med Eiendomsmessen og Sikkerhet.