Opel Combo best i brukttest

Opel Combo vant sin klasse i 2016-utgaven av den store bruktbilundersøkelsen fra tyske DEKRA.

Det minste medlemmet av Opels varebilfamilie har dermed fått en strålende start på året, ifølge en pressemelding fra Opel Norge.

Bilene har blitt vurdert ut i fra hvordan de scorer på de obligatoriske hovedservicene.

–Et godt valg

–Dette viser at Opel Combo er et godt valg for den som trenger en smart og fleksibel varebil, der både investeringskostnader og driftskostnader i stor grad kan påvirke lønnsomheten til bedriften, sier produktsjef for varebiler hos Opel Norge, Harald Solum.

Satsingen på varebiler er en viktig del av Opels vekststrategi DRIVE 2022, der et av målene er å øke salget av varebiler med 80 prosent, til 150.000 biler på årsbasis i Europa.

Økt markedsandel

Gjennom introduksjonen av nye Vivaro for halvannet år siden, en oppdatering av Movano og fleksible Combo, økte Opel sin markedsandel i varebilsegmentet i Norge med 39,8 prosent i 2015 sammenlignet med året før. Opel Combo leveres både med kort og lang akselavstand, og har klasseledende lastekapasitet.

Tester 15 millioner kjøretøy

Den årlige bruktbilrapporten fra DEKRA baserer seg på en analyse av feil som oppdages under hovedservice, noe som gir en god indikator på kvaliteten på bilene, ifølge Opel Norge. Det blir særlig lagt vekt på slitedeler som bremser og dempere. I undersøkelsen inngår rundt 15 millioner kjøretøy innenfor elleve ulike segmenter.