Vegdirektør Terje Moe Gustavsen

Vegdirektøren hyller rådgiverne

Vegdirektør Terje Moe Gustavsen gir både ros og råd til rådgiverne i kommentaren «En hyllest til konsulenten».

– Kjære konsulent som har jobbet for Statens vegvesen: Takk for god innsats i året som gikk, og velkommen tilbake til oss i 2016, skriver vegdirektør Terje Moe Gustavsen i en kommentar på nettsiden vegnett.no.

Gustavsen trekker i sin kommentar frem at rådgiverne ofte får mer negativ oppmerksomhet i mediene og offentligheten for øvrig, men han understreker at de i stor grad har bidratt til Vegvesenets resultater.

– Derfor vil jeg at du skal vite at vi i Statens vegvesen setter pris på deg, skriver Gustavsen til norske konsulenter.

– Uten deg og dine konsulent-kolleger ville ikke vi kunne hatt den rekordstore aktiviteten, vi ville rett og slett ikke fått løst alle oppgavene vi er pålagt uten din hjelp. Hjulene ville nok ha gått rundt uten at vi leide inn dine tjenester, men farten på hjulene ville garantert ha vært mye lavere, fortsetter han.

Konsulentvekst i 2016

Vegdirektøren skriver om hvor viktig det er for Vegvesenet å kunne leie inn ekstra og spiss kompetanse når kompetansen innad i organisasjonen ikke er nok. Men han retter også en pekefinger mot rådgiverne.

– Noen ganger leverer du ikke bra nok, noen ganger er vi rett og slett ikke fornøyd med leveransen din, skriver han.

I 2014 kjøpte Vegvesenet konsulenttjenester for 3,7 milliarder kroner. Gustavsen skriver i kommentaren at tallet nok ikke kommer til å være mindre for året som gikk, og at man kan vente seg ytterligere vekst i konsulentbruken i 2016.

– 2016 vil garantert bli et hektisk og morsomt år for oss begge. Jeg sender deg med dette de beste ønsker for året som kommer, og jeg ser frem til et fortsatt fruktbart samarbeid med deg og dine kolleger, avslutter vegdirektøren.

Glad for krevende kunder

Administrerende direktør Liv Kari Skudal Hansteen i Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF) sier til Byggeindustrien at hun setter stor pris på vegdirektørens hyllest.

– Vegdirektøren er en klok mann, med mange års erfaring, og evner derfor å se forbi den daglige støyen i bransjen. Og som han riktig poengterer, får rådgiverbransjen ofte det som oppleves som urimelig kritikk. Bransjen faller noen ganger mellom to stoler, mellom byggherrene og entreprenørene, og verdiskapingen vår er kanskje ikke så synlig for alle. Derfor setter vi ekstra stor pris på hyllesten fra vegdirektøren. Han gir både ros og peker på forbedringsområder. Vårt utgangspunkt er at krevende kunder gir en bedre og mer konkurransedyktig bransje. Vi lover derfor at bransjen skal strekke seg til det ytterste for å gjøre Statens vegvesen fornøyd og sammen bidra til samfunnsøkonomisk gode løsninger også i år, sier Hansteen.