Fire hybridbusser totalskadd i brann

Natt til mandag ble fire hybridbusser som sto parkert på Bekkestua i Bærum kommune, totalskadd i brann. Brannen startet i en buss som sto til lading, opplyser politiet.

Politiet fikk melding om brannen i Furuveien på Bekkestua klokken 2.41. Ved 6-tiden mandag morgen var brannen slukket, men brannvesenet drev etterslukking på stedet.

– Det har brent i fire busser. Trolig er samtlige totalskadde. Man fikk hindret spredning til to andre busser som sto i nærheten, sier operasjonsleder Tone Kavli hos politiet i Asker og Bærum til NTB.

Bussbrannen skjedde i Furuveien på Bekkestua, på et område som tilhører Nettbuss. Politiet har ikke mistanke om at brannen kan ha blitt påsatt. Derimot kan problemer med lading være en mulig årsak, ifølge Kavli.

– Det kan være en sammenheng der. Vi har krimteknikere som skal på åstedsbefaring mandag, sier hun.

I januar ble en Tesla-bil totalskadd i Gjerstad kommune i Aust-Agder under en hurtiglading. Havarikommisjonen skulle vurdere risikoen knyttet til denne type hurtiglading på forespørsel fra Statens vegvesen, men avsluttet granskingen uten å avlegge rapport.

Havarikommisjonen reiser til brannåstedet mandag for å se om det er mulig å påvise brannårsak og hendelsesforløp.

– Det er for tidlig å si noe om hvorvidt denne saken har likheter med Tesla-saken, sier direktør William J. Bertheussen i Statens havarikommisjon til NTB mandag morgen.