Minstrene Bent Høie og Anniken Hauglie under besøket hos Sweco i Stavanger. Foto: Tommy Ellingsen

Presenterte stor vedlikeholdspakke for helsebygg i Stavanger

Helseminister Bent Høie og arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie presenterte en vedlikeholdspakke på 81 millioner kroner for 2016 under møte med flere rådgiverselskaper i Stavanger.

Torsdag 22. januar besøkte helse- og omsorgsminister Bent Høie og arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie Swecos Stavanger-kontor i 2020Park.

Tema for møtet var sysselsetting i regionen gjennom økte bevilgninger til helsesektoren.

Under møtet, hvor også Herlof Nilssen, adm. direktør i Helse Vest og Inger Cathrine Bryne, adm. direktør i Helse Stavanger deltok, annonserte ministrene at Helse Stavanger vil motta 81 millioner kroner til vedlikehold i 2016.

Tiltakspakke

Pengene er en del av regjeringens tiltakspakke for økt sysselsetting på Vestlandet og Sørlandet. Haakon Mandt, regionleder for Sweco Stavanger, ser på regjeringens bevilgning som et positivt signal til regionen.

– I Stavanger har vi det siste året fått oppleve et marked i sterk endring. Jeg ser på dette tiltaket fra regjeringen som positivt ettersom det skaper sysselsetting i regionen, og fordi vedlikehold av sykehus selvsagt har høy samfunnsmessig verdi, sier Mandt i en pressemelding.

Kompetanse på helsebygg

Sweco er blant bedriftene som har rammeavtale med Stavanger universitetssykehus, og vil dermed få det hektisk fremover.

– De som til daglig ikke er i kontakt med helsesektoren har vanskelig for å forstå hvor avanserte helsebyggene våre har blitt. Det stilles enorme krav til hva slike bygninger skal kunne levere av funksjonalitet. Sweco har tung kompetanse på helsebygg, og god kjennskap til Helse Stavanger og universitetssykehuset etter over 15 år med samarbeid. Vi ønsker å komme raskt i gang, og kommer til å gjøre vårt ytterste for å få mest mulig ut av hver krone, sier Mandt.

Tilstede på Swecos kontor under ministrenes besøk var også representanter fra Helse Vest og Helse Stavanger, Arkitekt Leiv Nes, Norconsult og Rambøll.