Gøran Standal (til venstre) og Espen Vasseth delte førsteplassen i konkurransen om å bli Årets lærling i bygg- og anleggsbransjen på Vestlandet i 2015. Foto: EBA Vestenfjelske

Årets beste lærlinger i vest

Gøran Standal fra Førde og Espen Vasseth fra Stongfjorden i Askvoll er begge kåret til Årets lærling i bygg- og anleggsbransjen på Vestlandet.

Det skriver EBA Vestenfjelske i en pressemelding mandag.

Gøran Standal er betongfaglærling hos Brødrene Ulveseth i Bergen, mens Espen Vasseth er tømrer hos Åsen & Øvrelid i Førde.

Vinnerne mottok en premiepott på 10.000 kroner og et diplom.

De to vant foran bergenserne Jan Olav Berentsen på andreplass og Anders Gjesdal, som ble nummer tre. Andre- og tredjeplassen er begge betongfagslærlinger hos henholdsvis Stoltz Entreprenør og NCC Anlegg.

Fikk ansvar

Det er bedriftene som nominerer sine beste kandidater til konkurransen om å bli «Årets lærling», og de gir en vurdering av den enkeltes faglige kvalifikasjoner og personlige egenskaper.

Gøran Standal fikk tidlig ansvar for store dekkstøper, og utmåling og montering av sveiseplater og dekkantsikringer i Brødrene Ulveseth. I læretiden har han ikke hatt fravær, og har levert svært gode resultater, heter det i pressemeldingen.

– Jeg ble overrasket og veldig glad for denne prisen, sier Gøran.

– Kanskje den beste

Espen Vasseth gikk, i likhet med Standal, på Øyrane vidaregåande skule og tok fagprøve i august i år.

– Espen er kanskje den beste lærlingen vi har hatt noen gang. Kombinasjonen av faglig interesse, kompetanse og gode sosiale ferdigheter gjør Espen til en vinner og en fremtidens mann som vi absolutt ønsker å satse på, uttaler daglig leder Finn Ove Øen i Åsen & Øvrelid. – Espen vil trolig få en strålende karriere enten han fortsetter som fagarbeider eller søker ytterligere utfordringer i faget, uttaler Øen.

– Å bli årets lærling gjør meg både stolt og takknemlig, sier Espen, som vurderer å gå videre på teknisk fagskole eller ta høgskoleutdanning for å bli ingeniør.

Kåringen av Årets lærling er gjort blant vel 300 lærlinger i entreprenørbransjen i Hordaland og Sogn og Fjordane.

En jury bestående av representanter for Byggopp i Hordaland og Sogn og Fjordane, fagopplæringskontoret i Hordaland fylkeskommune og Fellesforbundet foretar den endelige bedømmelsen av bedriftenes kandidater.