Arkivfoto: Arve Brekkhus

Ny seriøsitetskonferanse på Næringslivets Hus

Neste uke inviterer EBAO, EBA og BNL til ny seriøsitetskonferanse på Næringslivets Hus. I likhet med forrige konferanse, er hensikten å skolere deltakerne – denne gangen i hvilke krav byggherrene vil stille, og hvordan bedriftene selv kan innrette seg for å møte disse.

Fjorårets konferanse, hvor BNLs "Veileder for valg av seriøse leverandører" for første gang ble lansert, samlet ikke mindre enn 130 deltakere. Entreprenørforeningen – Bygg og Anlegg Oslo, Akershus og Østfold (EBAO) venter solid oppmøte også i år.

Felles anbefalte krav

- På "Seriøsitetskonferansen 2015" blir de felles anbefalte seriøsitets- og kompetansekravene som BNL og Fellesforbundet i samarbeid med kommunesektoren og staten er blitt enige om, presentert samlet – det er disse kravene som vil prege markedet i årene som kommer, sier nestleder i EBAO, John Ivar Mejlænder-Larsen.

Mejlænder-Larsen er også saksansvarlig for område etikk og seriøsitet i EBAOs styre.

- Vi går også gjennom hvordan bedriftene skal forstå disse kravene, og innrette seg i markedet. Konferansen skal ha praktisk nytte og skape trygghet i hverdagen – da vil vi som næring fortsatt evne å være effektiv i både tilbuds- og gjennomføringsfasen, legger han til.

Nye StartBank

I tillegg til at blant annet Statsbygg, KS og de private byggherrene redegjør for hva de vil kreve av byggenæringen, blir Nye StartBANK og bruk av revisjon gått gjennom. Disse verktøyene vil lette både det offentliges og bedriftenes arbeid for å sikre seriøsitet.

- Vi inviterer til en konferanse som skal ha praktisk nytte i hverdagen for bedriftene. Når kravene blir både flere og nye, er det viktig å skape trygghet – da vil vi fortsatt kunne være effektive i både tilbuds- og gjennomføringsfasen, sier Mejlænder-Larsen.