Anstein Skinnarland er ny daglig leder i BuildingSMART Norge. Foto: BuildingSMART

Anstein Skinnarland ny BuildingSMART-leder

Anstein Skinnarland er BuildingSMART Norges nye daglige leder.

Det skriver BuildingSMART i en pressemelding mandag.

Skinnarland kommer fra Cowi, hvor han har gått gradene fra prosjektingeniør til linjeleder i løpet av de siste 16 årene.

Steen Sunesen, som har vært daglig leder i den bransjeomspennende organisasjonen siden 2011, takket i august ja til en posisjon som prosjektleder i LINK Arkitektur.

Styreleder i BuildingSMART Norge, Steinar Frydenlund, sier han er svært fornøyd med at en ny daglig leder er på plass, og at valget falt på Skinnarland.

– BuildingSMART Norge skal som organisasjon vokse betydelig de nærmeste årene, og vi har mange utfordringer som må løses. Det er leit å gi slipp på en kapasitet som Steen, men når det nå allikevel var et faktum at han trekker seg, tror jeg ikke vi kunne funnet en bedre kandidat enn Anstein, sier Frydenlund i pressemeldingen.

Også avtroppende daglig leder Steen Sunesen uttaler at han er lettet over at det er Skinnarland som tar over.

– At Anstein tar over roret, sikrer kontinuitet, fremdrift og nytenkning. Anstein er en engasjert og grundig person jeg har kjent siden Nye Ahus-prosjektet i 2006, hvor han var en krumtapp for elektroleveransene i pilotprosjektet for bruk av åpenBIM på Frontbygget, sier Sunesen.

Skinnarland har vært leder for Avdeling elektro Oslo, Bygninger i COWI siden 2008.

Norsk teknologi bygd på åpenBIM har, ifølge pressemeldingen fra BuildingSMART, hatt stor internasjonal suksess. Programvare-selskapet Vianova Systems ble nylig kjøpt opp av den amerikanske giganten Trimble. CoBuilder åpnet tidligere i år kontor i London, og Catendas Bimsync får stadig flere brukere internasjonalt.

– Vi må støtte opp om og synliggjøre våre medlemmer og partnere. Felles for alle de nevnte virksomhetene er jo at de har skjønt at alt må bygge på åpenBIM. ÅpenBIM bidrar ikke til suksessen; åpenBIM er grunnen til at de lykkes. Det er viktig at vi sier nettopp det. De flinkeste i verden bruker åpenBIM fordi det er det eneste fornuftige formatet. Det eneste formatet som kobler, forenkler og frigjør, avslutter Skinnarland.