Mårten Hatteberg, daglig leder i Naboen Utleie Oslo/markedssjef for morselskapet Nabofellesskapet og konsernsjef Nina Aasland har god tro på utviklingen på Østlandet.

Naboen satser sterkere i Oslo

I februar etablerte utleieselskapet Naboen seg på Berger i Akershus, og startet dermed en offensiv i hovedstadsområdet. Fra før hadde de etablert en byggvarmeavdeling og en avdeling i Sandvika. Nå trapper de ytterligere opp satsingen i hovedstaden.

– Etter hvert skal Oslo være vårt største marked, sier Mårten Hatteberg, daglig leder i Naboen Utleie Oslo AS/markedssjef for morselskapet Nabofellesskapet og konsernsjef Nina Aasland. Dermed setter de nå inn et ekstra trøkk for å bygge opp østlandsavdelingen, som blant annet innebærer ansettelse av seks nye personer, som inkluderer to nye selgere, en verkstedansvarlig, en sjåfør og en mekaniker. Nå er de 16 ansatte i øst.

– Vi ser store muligheter i Stor-Oslo, og vi trenger gode folk med oss på Nabolaget i Oslo, så dette vil gi en relativt stor økning i omsetningen, legger Aasland til.

God start
Hatteberg flyttet selv fra Bergen til Oslo for å bygge opp avdelingen på Berger, og mener Naboen har fått en god start på Østlandet.

– Vi er blitt tatt meget godt imot her borte. Markedet er stort og vi trenger nå mer kapasitet for å bygge oss videre opp. Vi ser gode muligheter til å spise oss ytterligere inn på markedet, legger Hatteberg til. Avdelingen på Berger skal bli den største av Nabofellesskapets totalt sju avdelinger på relativt kort sikt.

Som en del av Oslo-avdelingen, som styres fra Berger, ligger også Sandvika-kontoret samt byggvarmeavdelingen i Nabofellesskapet.

– Dette gjør at vi definitivt er en fullsortimentsavdeling her i øst. Vi utvider stadig utleieparken, og vil blant annet øke satsingen inn mot utleie av tyngre anleggsmaskiner, noe som for øvrig skjer ved alle avdelinger, forteller Hatteberg,

Nådde 2015-målene
Aasland forteller at det er jevn god drift i hele konsernet.

– Vi satte oss i 2009 en rekke mål for hvordan virksomheten skulle driftes videre. Femårsplanen frem til 2015 er nå i ferd med å bli avløst av en ny plan frem mot 2020. Vi er stolte av å kunne si vi nådde alle våre mål, som blant innebar en omsetning på 150 millioner innen 2015. Mens de i 2009 omsatte for 23 millioner nådde konsernet en omsetning på 160 millioner kroner i fjor.

– I år håper vi å runde 200 millioner kroner. Frem mot 2020 skal vi i hovedsak vokse der vi allerede er etablert i dag, og vi kommer til å sette oss tøffe mål, sier en optimistisk Aasland.

Holder stand i Stavanger
På grunn av nedgangen innen olje og gass, er det mange som opplever tøffe tider i Stavanger, hvor Naboen har sitt hovedkontor. Aasland forteller at de har klart å holde omsetningen.

– Vi holder stand i Stavanger. Vi merker at ting skjer rundt oss, men vi tar markedsandeler så det går bra. I Bergen drives det for tiden veldig bra, og her flyttet vi nylig også inn i helt nye lokaler i Åsane, forteller Aasland som også ser frem til å feire selskapet 20-årsjubileum i 2016.

– Da vil det bli en skikkelig markering, lover konsernsjefen.