Nytt og gammelt i storslagent barnehageanlegg

Holmenveien barnehage er blitt et storslagent barnehageanlegg, med et romslig nytt bygg og en rehabilitert, verneverdig sveitservilla.

Totalt skal det være 13 baser i de to byggene i bydel Vestre Aker, som utgjør 234 barn over tre år. I praksis vil det være færre barn, siden barn under tre år krever større areal og flere voksne per barn.

Barnehagen har vært i drift i et par uker allerede, og den første dagen i september ble den offisielt åpnet av byråd for kultur og næring, Hallstein Bjercke. Han hadde med både gaver og opplevelser til de barna som allerede har startet sin barnehagetid i Holmenveien barnehage.

Det er mange som har ventet på ferdigstillelsen av barnehagen i dette området hvor behovet er stort, og en av dem er bydelsdirektør Jan O. Nytveit
- Prosessen med å få disse plassene etablert har tatt relativt god tid fra tomten ble kjøpt, men nå er vi særdeles fornøyde med resultatet, sa Nytveit.

Eldar Brynjulfsen, Omsorgsbyggs prosjektdirektør, er fornøyd med selve gjennomføringstiden på byggeprosjektet. Det tok 13 måneder fra byggetillatelse forelå til bygget kunne tas i bruk.

- Det er mange gode krefter som har jobbet sammen for å få til dette, både bydel, byrådsavdelinger, byantikvaren, entreprenør og vi. Det har tatt tid totalt sett, blant annet måtte området omreguleres, men nå står vi her med et godt bygg som har passivhusstandard, er BREEAM NOR-sertifisert og vil være et godt sted å være for voksne og barn, sier Brynjulfsen.

Barnehagen er nå delvis i drift, og er planlagt for full drift i alle 13 basene fra 2016. Barnehagen er kommunal med privat drifter.