Tverrforbindelsen BridgeX vil binde Hamar og Gjøvik sammen med en reisetid på 15 minutter.

Vil bygge rørbru gjennom Mjøsa til 15 milliarder

En arbeidsgruppe har kommet med et forslag om å knytte Hamar sammen med Gjøvik med en rørbru gjennom Mjøsa. Reisetiden mellom de to byene vil bli 15 minutter.

Det er Hamar Dagblad som skriver at ideen tunnelen mellom Hamar og Gjøvik kom etter Mjøskonferansen høsten 2014. Der oppfordret Morten Meyer Innlandet til heller å se løsninger i stedet for problemer.

En arbeidsgruppe med sentrale næringsledere fra Innlandet har så sett på hvordan de kan knytte Innlandet sammen. Resultatet har blitt BridgeX, en rørbru gjennom Mjøsa, der reisetiden mellom Hamar og Gjøvik blir kun 15 minutter.

Rolf B. Hodt har sittet i arbeidsgruppa og sier til Hamar Dagblad at man kan sammenlikne prosjektet med arbeidet som nå legges ned for å få til en fergefri E39 på Vestlandet.

− Dette koster vel 270 milliarder kroner. En forbindelse mellom Gjøvik og Hamar vil ikke være i nærheten av dette, sier Hodt.

Han mener at kostnadsnivået til BridgeX vil ligge rundt 15 milliarder kroner og være sammenlignbart med et tunnelalternativ mellom Horten og Moss.

Arbeidsgruppa bak forslaget vil nå sette press på myndigheter og politikere for å få prosjektet konsekvensutredet.