Et nytt, stort ras har gått over jernbanelinjen og E16 i Vaksdal i Hordaland. Her et bilde fra sist ras tidligere denne måneden. Foto: Hans Erik Ringkjøb / NTB scanpix

Nytt ras i Vaksdal stenger jernbane og vei

Både E16 og jernbanelinjen er stengt etter at det på nytt har gått ras i Vaksdal i Hordaland. Bare timer før raset gikk, var rassikringsgruppa på befaring.

Raset har gått på omtrent samme sted som sist, og det raser over både E16 og jernbanelinjen. Raset er 3– 4 meter høyt og 200 meter langt. Området mellom Kjenestunnelen og Bogatunnelen er utrygt, advarer politiet i Hordaland.

Nasjonal rassikringsgruppe inspiserte E16 fra Bergen til Voss torsdag og var innom rasstedet torsdag formiddag, skriver Bergens Tidende. Få timer senere gikk det et nytt ras.

Det forrige raset på stedet gikk tirsdag 12. mai. Et NSB-tog kjørte da inn i rasmassene, men uten at noen ble skadd.

Jernbanesporet er denne gangen sperret av jordmasser ved Bogen. Det var ingen tog i nærheten da raset gikk, opplyser Jernbaneverket. Jernbanen er inntil videre stengt mellom Vaksdal og Trengereid.

Statens vegvesen melder at også E16 er stengt ved Bogatunnelen. Ingen biler ble tatt av raset. Politiet anbefaler folk som skal kjøre over fjellet, å prøve E134 over Haukelifjell hvis de vil unngå en smal og dårlig riksvei 7 over Hardangervidda.

NSB arbeider med å organisere alternativ transport.

Bergensavisen har snakket med beboere i området. Arve Boge, som bor i Vaksdal, forteller til avisa at han hørte brannbilene ule, og at han da kjørte mot Boge for å ta en titt.

– Det er kommet ned mye mer enn sist gang. Det ser ut som om halve fjellsiden er kommet ned. Så dette er dramatisk, sier Boge.