PC360 i Komatsus nye 11-serie gravemaskiner blir vist frem under Intermat og vil også være på plass på Hellerudsletta under Vei og Anlegg.

Komatsu viser ny 11-serie

Den nye 11-serien gravemaskiner er viet stor oppmerksomhet på Komatsus Intermat-stand.

Kjell Kåre Espedal, salgssjef gravemaskiner i Hesselberg Maskin, forteller at den nye gravemaskinserien også vil være hovednyheten på Hesselberg Maskins stand på Vei og Anlegg i mai.

Kjell Kåre Espedal, salgssjef gravemaskiner i Hesselberg Maskin. (Arkivfoto).

- Vi kommer til å vise både PC210, PC240, PC290 og PC360 modellen i den nye strek 11 serien, røper Espedal.

AdBlue og dieselpartikkelfilter

I likhet med andre maskinleverandører er det de nye avgasskravene som har drevet frem den nye serien. Komatsus 11-serie kommer med steg4 motorer med SCR-teknologi med AdBlue i tillegg til dieselpartikkelfilter.

Lavere drivstofforbruk

Den nye motorteknologien sørger også for lavere drivstofforbruk. Komatsu oppgir at den nye 240-modellens gjennomsnittsforbruk ligger seks prosent lavere enn 10-seriemodellen og på 490-modellen er gjennomsnittsforbruket hele ti prosent lavere enn ved forgjengeren.

- Nedgangen i dieselforbruk varier fra modell til modell, men i gjennomsnitt bruker strek 11 serien 6-7 prosent mindre diesel enn tidligere modeller, opplyser Espedal.

Varsler dieseltyveri

En dieselkontrollmåler som varsler maskineieren på mail eller tekstmelding hvis dieselnivået synker når maskinen ikke er i bruk, er blant detaljene man finner på Komatsus nye 11-serie gravemaskiner.

– Dieseltyveri er et stort problem mange steder. Med denne dieselnivåteknologien på plass øker muligheten for å avsløre tyvene, sier Espedal.

Han trekker også frem at Komatsus velkjente maskinovervåkningssystem – Komtrax - nå kommuniserer med mobilnettet i stedet for satellitt.