Foto: Hotel Kungsträdgården

Nye Hotel Kungsträdgården er innviet

Ombyggingen av Hotel Kungsträdgården er nå ferdig, og resultatet har blitt et eksklusivt hotell midt i det sentrale Stockholm, med hundre individuelt utformede rom.

Bygget har aner tilbake til 1700-tallet, og de kulturhistoriske myndighetene har stilt høye krav til varsomhet gjennom hele prosjektet.

Ombyggingen fra kontorvirksomhet til hotell ble påbegynt i 2012, og nå, tre år senere, har hotellet åpnet for sine første gjester. LINK arkitektur fikk jobben med prosjektet, som har vært preget av hensynene til byggets antikvariske verdier. De bærende strukturene er bevart, og fargesettingen av interiøret er omsorgsfullt utført, med utgangspunkt i byggets historie.

Hotellet ble innviet tirsdag 24 mars, ved en festlig tilstelning der gjestene fikk mulighet til å se de nennsomt utformede hotellrommene – alle individuelt innredet. Rommene har utsikt mot Kungsträdgården og mot det gamle gårdsrommet, som nå har fått glasstak og rommer en ny vinterhage, hotellets lobby og en ny restaurant.

Bak prosjektet står oppdragsansvarlig arkitekt Stefan Bergkvist, arkitektene Henriette Larsson og Vittorio Randazzo, samt interiørarkitekt Laila Boström.