Nå skal denne veistrekningen utbedres. Foto: Statens vegvesen

Veidekke signerte veikontrakt på 206 millioner

Statens vegvesen og Veidekke Entreprenør signerte torsdag kontrakten om rassikring av fylkesvei 7 Lussandberget i Hardanger.

Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding på sine nettsider.

Kontraktsummen er, ifølge meldingen, på 206,1 millioner kroner, og prosjektet er på 2,4 kilometer. 1,6 kilometer av prosjektet skal gå i tunnel.

Veiprosjektet skal, ifølge Vegvesenet, fjerne en trafikal flaskehals på strekningen mellom Øystese og ferjekaien i Kvanndal, samtidig som veien rassikres.

– Utbedring av veien gjennom Lussandberget er også kjærkommen når fylkesvei 7 blir benyttet som omkjøringsvei i forbindelse med stengninger på E16, seier prosjektleder Frode Lykkebø i Statens vegvesen.

Fylkesvei 7 Lussandberget blir Veidekkes tredje kontrakt på rad med veibygging langs Hardangerfjorden, etter at de både har gjort arbeid på fylkesvei 572 Eddegjelet/Torgilsberget og fylkesvei 7 Haukanesberget.

Arbeidet vil, ifølge pressemeldingen, starte så raskt som mulig, og fylkesveistrekningen skal stå ferdig i desember 2016.

– Vi er glade for å ha vunnet vår tredje kontrakt i Hardanger, og det betyr mye for å få et bedre fotfeste i vest. Samarbeidet med Vegvesenet på de to foregående strekningene har gått fint, og vi har løst utfordringer underveis, seier prosjektleder Øistein Brandt i Veidekke Entreprenør.