Geir M. Aarstad, er hentet inn som ny styreleder i utleieselskapet Naboen. (foto: Jens Flesjå)

Aarstad ny styreleder i Naboen

Den tidligere konsernsjefen i Skanska Norge, Geir M. Aarstad, er hentet inn som ny styreleder i utleieselskapet Naboen.

Han ser fram til arbeidet og mener at bygg- og anleggsbransjens fremtidige behov er identisk med det Naboen tilbyr.

- Entreprenørselskapene vil ikke eie utstyr i framtiden, de vil leie. Og her er Naboen i førersetet, mener Aarstad.

Naboen har lenge vært store i Stavanger-regionen og har de siste årene også etablert seg i Haugesund, Bergen og Oslo - og ruster seg nå til ny vekst. Konsernet regner med en omsetning på 160 millioner kroner i 2014.

– Det er mange grunner til at jeg ser Naboen som spennende, sier den nye styrelederen.

– De har tatt en posisjon, de gjør det svært bra økonomisk og de har en offensiv og god strategi. Det er relativt ambisiøst å uttrykke at de skal bli best, men når de i tillegg har klokketro på verdier som begeistring og folkelighet, føler jeg på en måte de er dømt til å lykkes, sier han.

Geir M. Aarstad tar mye erfaring med seg inn i nabolaget. Han vokste opp i entreprenørselskapet G. Aarstad i Egersund, som senere ble solgt til Skanska. Etter å ha vært konsernsjef her fra 2003 til 2009, jobbet han en periode i Saudi Arabia. I dag sitter han i styret for selskaper som Stangeland-Gruppen, Backe Entreprenør, Ølen Betong, Otium, Insenti, Isachsen Gruppen og Lønnheim Entreprenør, samt noen eiendomsselskaper.

I tillegg driver han sitt eget rådgivningsselskap, GRAA AS.

– Mitt mål er å bli en god nabo og jeg gleder meg stort til å få ”fingrane neri puddingen”, sier Aarstad på klingende egersundsdialekt.