Årets forhandler i Vestlandshus ble Vestlandshus Mjelde. Prisen ble tatt imot av (f.v.) daglig leder Bjarte Mjelde, byggeleder Arthur Høylo, byggeleder Atle Skaar og Kjetil Mjelde. Kjedeleder Dagfinn Helsem (t.h.) delte ut prisen.


Boligbyggerne på Haus gjevest hos Vestlandshus

Vestlandshus Mjelde fra Haus nord for Bergen ble kåret som vinner av den gjeveste prisen, Årets forhandler, på landsmøtet til Vestlandshus i Ålesund sist helg.

Byggefirmaet på Haus på Osterøy fikk prisen både for å ha mange fornøyde kunder og for å være med å skape et godt samhold i boligkjeden i over 35 år.

Vestlandshus Mjelde selger eneboliger og flermannsboliger på egne felt og setter i tillegg opp boliger i de omkringliggende kommunene. Selskapet, som årlig omsetter for rundt 40 millioner kroner, har 20 ansatte og har bygget boliger siden 1950 tallet.

Totalt er det seks Vestlandshus-forhandlere i Hordaland, og Vestlandshus Mjelde dekker Bergen og de nærmeste kommunene nord og øst for byen.

Prisen Årets forhandler går til en solid familiebedrift som har gjort en særlig innsats i 2013. Juryen har lagt vekt på profilering av Vestlandshus, bruk av innkjøpsordningen og kjedens tjenester, deltagelse på kurs/samlinger og godt salg av boliger.

Juryen har i tillegg lagt spesielt vekt på forhandlerens engasjement for kjeden gjennom 35 år. Forhandleren har også vært en viktig støttespiller for nye forhandlere, og ikke minst bidratt til et godt samhold i boligkjeden. Tilbakemeldingene fra kundene er også positive. Byggefirmaet opplever at kundene kommer igjen og igjen som juryen mener er en god attest for boligbyggerne på Haus.

Årets Nykommer

Andre Hammer i Bolig Prosjekt (i midten) tar i mot prisen Årets nykommer. Her flankert av daglig leder Dagfinn Helsem og markedssjef Jim Hansen i Vestlandshus.

Bolig Prosjekt fra Sula ved Ålesund ble vinner av prisen Årets nykommer. Byggefirmaet fikk prisen for hvordan det raskt har markert seg i lokalmiljøet.

– Jeg tror juryen har vektlagt engasjementet vårt og den rasjonelle måten vi driver på, sier Andre Hammer i Bolig Prosjekt i en kommentar til prisen.

– Vi beskriver, regulerer og selger prosjektene, og så engasjerer vi andre firma til å forestå produksjonen. I tillegg jobber vi nært opp mot Vestlandshus sitt hovedkontor og kommer med innspill til kjeden rundt blant annet ulike rasjonaliseringstiltak. Det er blitt positivt mottatt, fremholder Hammer.

– Vi er opptatt av å holde fokus på salgbare prosjekter. Vi regulerer tomtene, prosjekterer boligene, kjøper noen tjenester fra Vestlandshus sentralt og selger løsningene. 90 prosent av det vi prosjekterer blir realisert, opplyser Hammer som forteller at firmaet har solgt 173 boliger siden starten i 2001.

Hver fjerde bolig i Sula bygges av Bolig Prosjekt.

Bolig Prosjekt har to ansatte, Andre Hammer og Leif Morten Brathaug, som også eier firmaet. I 2013 omsatte Sula-firmaet for 42 millioner. I år har de også fått et søsterselskap i Ålesund, Bolig Prosjekt Ålesund AS som tuftet på samme konsept som selskapet i Sula.

Årets storselger

Wenche og Johnny Bårdsen i Vestlandshus Troms tok i mot prisen Årets storselger fra daglig leder Dagfinn Helsem i boligkjeden.

Vestlandshus Troms ble vinner av prisen Årets storselger.

– Det er stor stas for Vestlandshus Troms å bli kåret til årets storselger, sier Wenche Bårdsen i Vestlandshus Troms i en kommentar til prisen.

– Vi har lykkes godt med salg av vårt huskonsept det siste året, og vi har utviklet en del gode prosjekter. Et vedvarende fokus på salg innad i vår lokale avdeling har gitt resultater, fremholder hun.

Bårdsen opplyser at firmaet akkurat nå holder på å utvikle flere boligprosjekter på egne tomter, og at dette vil være satsningsområdet i tiden fremover.

Storselgeren har kontorer i Tromsø og på Finnsnes, og omsetter årlig for mellom 30 og 40 millioner kroner. Firmaet har bygget Vestlandshus siden 1992, både eneboliger, flermannsboliger og leilighetsbygg på hovedsakelig egne tomter.

– Vi har en solid kjerne av ansatte som har vært med veldig lenge. Disse er vi helt avhengige av og de gjør en kjempejobb. Vi er et team som står bak denne prisen, understreker Wenche Bårdsen.

40-års jubilant

40-årsjubilanten Vestlandshus har siden 1974 bygget hjem i hele Norge. Selskapet har hovedkontor i Ålesund og 47 forhandlere rundt om i Norge. Hvert år bygger Vestlandshus rundt 350 nye hus og 50 hytter.