Hauer slutter i Vegdirektoratet

HR- og administrasjonsdirektør Jane Bordal tar over stillingen som leder for Veg- og transportavdelingen i Vegdirektoratet. Hun erstatter Lars Erik Hauer som slutter for å tiltre ny stilling. Skiftet skjer onsdag.

- Jeg har takket ja til en stilling som leder for Divisjon Samferdsel i konsulentselskapet Cowi . Etter 22 gode, spennende og utviklende år i Statens vegvesen har jeg kommet fram til at tiden er inne for å gjøre noe nytt. Nå kom muligheten, sier Lars Erik Hauer .

Bordal overtar

Jane Bordal overtar Hauers stilling allerede onsdag. Hun har vært HR- og administrasjonsdirektør i Vegdirektoratet siden 2008.

- Dette er veldig spennende og det er med en ydmyk holdning jeg går til jobben. Etter mange år i etaten med HR og administrasjon har jeg et ønske å arbeide med veg, som er hovedoppgaven vår. Nå har jeg fått muligheten og jeg gleder meg, sier Bordal.

Stillingen som HR- og administrasjondirektør blir lyst ut.

- Jeg ser fram til å samspille med Jane i en ny rolle. Hun har hatt en spennende videreutvikling som leder hos oss, sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen .

Får karantene

Lars Erik Hauer slutter i sin stilling umiddelbart. Han er ilagt seks måneders karantene fra vegdirektøren før han kan starte i sin nye stilling. I ytterligere tre måneder har Hauer saksforbud i saker om involverer vegvesenet.

- Det er synd å miste gode medarbeidere. Jeg vil takke Lars Erik for hans innsats i Vegvesenet som går helt tilbake til 1992. Han har hatt viktige lederoppgaver både i Oslo, Akershus, Østfold og her i Vegdirektoratet. Jeg ønsker han lykke til videre og ser fram til et godt samarbeid i hans nye rolle, sier Gustavsen.