OL-saken tyter fram også i Høyre

OL-saken boblet under overflaten på Høyres landsmøte, i respekt for den offisielle linjen om at partiet først skal ta stilling til høsten. Men søndag kunne ikke tilhengerne dy seg.

Tidligere finansbyråd i Oslo, Kristin Vinje, stilte i Mariusgenser og snakket varmt for at Høyre må gå for OL i hovedstaden i 2022. Gjennom innlegg og replikker dukket det i rask rekkefølge raskt opp flere ihuga tilhengere, nær sagt alle fra Oslo, Hedmark eller Oppland, samt en og annen motstander fra Vestlandet eller Nord-Norge.

Østlendingene viste til hvilken fest det var i 1994 i deres region, mens Oslos lokalpolitikere, med ordfører Fabian Stang i spissen, ivret for at Oslo nå skal få sitt første vinter-OL siden 1952.

– Vi voksne er kanskje mette, men gi de unge et OL. La oss vise verden våre verdier. La oss gjerne arrangere paralympics før de andre lekene for å vise nettopp dette, framholdt ordføreren.

Sist helg kuppet Frp OL-dagsordenen ved å bestemme allerede nå at partiet skal gå imot statsgaranti. Dette innsnevret unektelig regjeringens handlingsrom, men statsminister Erna Solberg gjorde det klart at den opprinnelige tidsplanen står ved lag og at det største regjeringspartiet kan søke flertall sammen med andre.