Hedmark-industrien frir til ungdommene

7sterke og Magnor Næringshage inviterer 29. april Kongsvinger-regionens 644 åttendeklassinger til et av landets største industribesøk.

34 bedrifter i sju kommuner stiller som vertskap når landets største industribesøk nok en gang gjennomføres i Hedmark. Målet er å vise fram attraktive, lokale arbeidsplasser, skriver Tretorget i en pressemelding.

– Det er et mål for industrien i Sør-Hedmark å skape regional attraksjon, og å markedsføre oss som den viktige industriregionen vi er. En av de viktigste målgruppene i dette arbeidet er våre egne skoleelever, uttaler Ellinor Bjerke i 7sterkes HR-nettverk.

Dett er femte året på rad at Hedmark-industrien inviterer ungdomsskoleelevene på besøk.

2.700 arbeidsplasser

– Vi trenger kvalifisert arbeidskraft, og denne typen prosjekter er en del av en langsiktig satsing som gjør ungdommen bedre kjent med lokale bedrifter, hvordan de bidrar i lokalsamfunnet og hva slags attraktive arbeidsplasser de tilbyr. Vi håper flere velger å utdanne seg med tanke på den kompetansen vi trenger, sier Bjerke i pressemeldingen.

Næringen i Sør-Hedmark har omtrent 2.700 arbeidsplasser fordelt på 70 bedrifter, og omsetter for rundt 5,5 milliarder kroner, heter det i pressemeldingen.

– 7sterke tok i 2010 initiativet til et organisert industribesøk i stor skala. Arrangementet er mulig ved hjelp av blant annet RDA-midler, og Magnor Næringshage står for organiseringen. De har fått det regionale ansvaret for samarbeid mellom næringsliv og skole av styringsgruppa for RDA-midler i Sør-Hedmark, forteller Bjerke.

Konkurrerer

Hver elevgruppe skal besøke to bedrifter utenfor hjemkommunen i løpet av dagen. 7sterke arrangerer en konkurranse, der elevene i grupper skal skrive en reportasje som presenterer bedriftene de har besøkt. En jury bestående av Bjerke, nyhetsleder John Kristian Strand i Glåmdalen og Grethe Sagen fra Mapei avgjør hvem som vinner.

– Vi kårer den beste reportasjen på hver skole, samt den beste reportasjen totalt. Den beste reportasjen vil bli gjengitt i avisa Glåmdalen, og deltakerne på gruppen får hver sin gavesjekk på 500 kroner, i tillegg til at alle vinnerne får diplomer, sier Ellinor Bjerke.