Ta det med ro i påsketrafikken

Da er tiden for den store påskeutfarten kommet. Tusenvis av familier pakker opp bilene for å komme seg til hytta på fjellet, ved sjøen eller for å komme seg hjem til svigermor for påsken. Tradisjonelt skjer det mange og til dels alvorlige trafikkulykker disse påskedagene. Pass på at ikke du havner i denne statistikken.

I påskeutfarten blir det garantert også mye kø. Køkjøring avler stress, og høyt stressnivå kan skape mange farlige trafikksituasjoner. Det er derfor viktig å ta det med ro. Det er ikke noe poeng i å begynne med en rekke hasardiøse forbikjøringer i håp om å komme noen minutter tidligere frem. Disse dagene er det bare å legge ut på veien med forventing om at det blir kø, og at det ikke er noe å gjøre med det. Sett på radioen og stress ned.

Mange fyller opp bilene med både folk og bagasje i påskeutfarten. Sjekk at passasjerene er sikret, at all last er pakket forsvarlig og at bilen er klargjort for turen.

Husk også på at det for tiden pågår mye veiarbeid rundt om på landets veistrekninger. Dette arbeidet utføres for at vi alle skal kunne komme oss raskere og tryggere frem neste gang vi bruker veien. Her er det ekstra viktig å være påpasselig.

Oppfordringen er derfor å ta det med ro, og sørg for at du og dine medtrafikanter kommer helskinnet frem.