Varsler søksmål om ikke Utøya-minnested stanses

Naboene til det planlagte monumentet etter 22. juli på Sørbråten i Hole, varsler at de vil gå rettens dersom ikke arbeidet med minnesmerket stanses.

Den lokale velforeningen der det omstridte nasjonale minnesmerket etter terrorangrepet er planlagt bygget, har engasjert advokat Harald Stabell i arbeidet med å stanse arbeidet. I et brev til kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) varsler advokaten at saken om nødvendig vil bli brakt inn for retten.

Advokaten sier beslutningen om å bygge det spesielle kunstverket har vakt sterke lokale protester og sier beslutningen ble fattet på mangelfullt grunnlag ettersom naboene ikke var representert under prosessen.

Stabell avslutter det tre sider lange brevet med å be om at naboenes klager blir hørt og at det blir foretatt et nytt stedsvalg enn Sørbråten.

– Dersom det ikke skjer, varsles allerede nå at det da kan bli aktuelt for naboene å gå til søksmål mot Staten for brudd på naboloven, paragraf 2, skriver Stabell i brevet til ministeren.