Illustrasjonsfoto

KLP inn på eiersiden i Ringeriks-Kraft

KLP erverver 15 prosent av aksjene i Ringeriks-Kraft AS av Ringerike kommune. Avtalen har en verdi på om lag 135 millioner kroner.

Ringeriks-Krafts styre og eiere har ønsket en ny partner for å styrke fundamentet for videreutviklingen av konsernet. Saken ble behandlet i formannskapet i Hole kommune 12. mars og i formannskapet i Ringerike kommune 14. mars. Videre ble saken behandlet av kommunestyrene i Hole og Ringerike kommuner henholdsvis 24. og 27. mars.

KLP ønsker å erverve en eierandel på 15 prosent i Ringeriks-Kraft av Ringerike kommune. Dette er den begrensningen som myndighetene har satt for et slikt eierengasjement for et norsk livselskap.

- Det er viktig for oss at Ringerike og Hole kommuner har gitt et klart signal om at de ønsker at KLP skal engasjere seg på eiersiden i selskapet. Den positive responsen vi har fått blant Ringeriks-Krafts eiere gir et godt grunnlag for videre samarbeid, sier KLPs finansdirektør Aage Schaanning.

Den norske kraftbransjen kan vise til stabil og god avkastning og har et langsiktig perspektiv. Dette passer godt med forvaltning av KLPs pensjonsfond. KLP har i en årrekke investert i veldrevne norske vannkraftselskaper og har i dag en betydelig eksponering i form av direkte utlån og obligasjoner til sektoren. I tillegg har KLP eierinteresser i Tussa Kraft og TrønderEnergi Nett.

KLP kjenner norsk kraftbransje godt, og har et langvarig og nært kundeforhold til mange av selskapene og eierkommunene.

- Vi ser i Ringeriks-Kraft et sterkt og bærekraftig selskap som har dokumentert god og sikker inntjening for sine eiere gjennom mange år. Vi har stor tro på at selskapet også i fortsettelsen vil være lønnsomt og derved bidra til god avkastning for sine eiere, sier Schaanning.