Kadetttangen i Bærum skal bygges om til aktivitetspark og vil etter planen stå ferdig i 2018. (Illustrasjon: La-La Tøyen AS)

Strand blir aktivitetspark i Bærum

Et 20 meter høyt stupetårn, flere sandstrender, park, volleyballbaner, skatebaner, badebrygger og fellesgriller kan stå klart på Kadettangen i Bærum om fire år, skriver Budstikka.no.

Når de første sprengladningene til ny E16 fra Kjørbo går i lufta neste år, kjøres steinmassene rett ned på Kadettangen.

Der skal et område tilsvarende 2,5 fotballbaner fylles opp utenfor dagens sandstrand. 400.000 kubikkmeter med stein, eller rundt 40.000 lastebillass skal dumpes i sjøen, skriver Budstikka.no

Disse massene skal så utformes til en strand- og aktivitetspark.

– Det kommer til å bli Bærums fineste aktivitetspark, sier landskapsarkitekt Martine Knudsen i Bærum kommune til avisen.

Gullik Gulliksen landskapsarkitekter, Sweco AS og LA-LA Tøyen er utfordret i et parallelloppdrag til å forme Kadettangen ut fra kommunens fremtidsplaner.

– De har lagt frem spennende og positive ideer. Akkurat hva det landes på er ikke bestemt. Men vi vil gå igjennom deres utkast og plukke det vi mener er best fra forslagene. Det vil bli litt klipp og lim. Til slutt er det opp til politikerne å bestemme seg for hva vi skal lande på, sier prosjektleder Terje Skryten i Bærum kommune til avisen.

Les hele saken i Budstikka.no.