Fornøyd programkomite: Fra venstre bak: Jan Aasekjær, BAS Maskinutleie AS, Geir Gule, Christiania Stillas AS, Stein B.S. Svendsen Hertz Maskinutleie, Bent Nygren, Cramo AS og i trappen (tv) Arne K. Bugge, avtroppende leder av Norsk Utleieforening. Hans etterfølger, Yngve Torkildsen, var ikke til stede.

Utleiebransjen satser på fortsatt vekst

Norsk Utleieforening satser optimistisk med «Videre vekst» som slagord for Utleiekonferansen 2014.

Nå venter bransjeforeningen stort innrykk av deltagere til todagers konferansen som arrangeres tirsdag 28. januar og onsdag 29. januar på Clarion Hotel Gardermoen.

- Vi har satt sammen et program med mange bransjerelaterte og dagsaktuelle tema for alle som arbeider i og med utleiebransjen, sier leder av programkomiteen, Bent Nygren, adm. direktør i Cramo AS.

- For oss er det viktig å få størst mulig representasjon fra hele verdikjeden, dvs utleiebedriftene, leverandørene og ikke minst kunder og brukere. Det siste er en stor utfordring, medgir Nygren, - vi har veldig lyst til å se flere utøvende entreprenører fra byggebransjen på Utleiekonferansen. Det er alltid inspirerende og ikke minst lærerikt å treffe kunder i en slik setting. Jeg er overbevist om at det også vil være nyttig for våre kunder å få innsikt i hva som skjer innen utleie av maskiner og utstyr, sier Nygren som i den forbindelse trekker frem en stor leverandørutstilling med over 40 stands i et eget utstillingsområde i direkte tilknytning til konferansesalen.

Årets konferanseprogram har flere høydepunkt. – Vi har fått med oss entreprenørlederne Jan Hestås i Kruse Smith AS og Jørgen Evensen fra Betonmast AS som foredragsholdere. På scenen stiller også styrelederen i Bygg 21, Petter Eiken og BNL-sjef Jon Sandnes.

Første dag avsluttes med årets mest tankefulle innlegg for bygg- og anleggsbransjen av HMS-motivatoren Odd Sevland som for noen år siden var utsatt for en meget dramatisk arbeidsulykke.

Bent Nygren har også store forventninger til innlegget fra tidligere konsernsjef i Veidekke, Terje R. Venold som avslutter hele konferansen: – Venold har spilt en sentral rolle i den norske byggenæringen i mange år, og ikke minst har han vært med på å påvirke utviklingen av utleiebransjen i Norge, sier Bent Nygren på vegne av programkomiteen.