Oras satser på elektro

VVS-entreprenøren Oras etablerer egen elektroavdeling, over 100 år etter at de startet som rørlegger.

- Stadig flere kunder spør oss om vi også kan hjelpe de med service på elektro i tillegg til rør, ventilasjon og automasjon, sier regionsdirektør Robert Walnum Skjervstad hos Oras i Trondheim.

Oras har derfor startet opp med egen elektroavdeling i Trondheim, med egen installatør slik forskrift krever. Når alle de vi hittil har ansatt har kommet på plass, vil det være ca 10 mann sysselsatt innen elektro. -Dette ser vi på som en god start, og vi har allerede fått noen gode oppdrag. –I tillegg er vi godkjent som opplæringsbedrift, og de første elektro-lærlingene er på vei inn, opplyser Skjervstad.

Trondheim er for øvrig ikke det eneste stedet i landet hvor Oras bygger opp elektroavdelinger. Også Sandvika utenfor Oslo er i gang. Her er også installatør ansatt, og rekruttering av elektrikere er i gang. Oras regner med å være operative med elektro i Sandvika fra nyttår.

– Vi legger oss på en offensiv strategi, sier adm.dir Arne Malonæs. – Vi har en ambisjon om å øke med rundt 100 servicepersoner pr år fremover innen rør, ventilasjon, automasjon og nå også elektro, avslutter Malonæs.