Ønsker norsk-svensk jernbanesamarbeid

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) vil ha dialog med sine svenske kolleger om å få norsk og svensk jernbaneutbygging på samme spor over grensen.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen vil ha dialog med svenskene om jernbaneforbindelsen mot Sverige, skriver NRK på sine nettsider mandag.

Mens E6 står snart ferdig utbygd som fire felts motorvei fra Oslo til Gøteborg, henger jernbanen kraftig etter. Det har ført til en overføring av gods fra bane til vei inn i Norge.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen sier nå at han skal ta kontakt med svenske myndigheter for å få i gang en planprosess.

- Det er naturlig at vi om litt tar kontakt med svenske myndigheter for å se hvordan vi i samarbied kan utvikle jernbanekoblingen mellom våre to land. Dialogen må komme i gang relativt raskt, sier Solvik-Olsen til NRK.

Byrådsleder i Oslo, Stian Berger Røsland, er oppgitt over hvor lang tid det tar å få til nødvendige jernbaneprosjekter og utfordrer norske samferdselsmyndigheter til å tenke større.

- Man tror at jernbanen slutter ved sydenden av Østfold, og glemmer at det faktisk er noe på den andre siden av grensen, sier han og viser til den lange prosessen fram mot et vedtak om å bygge dobbeltspor på intercity-triangelet, og motstand mot å tenke stort om et høyhastighetsprosjekt mot Europa.

Røsland ser fram til en bedre diskusjon og dialog med svenskene, som Frp-statsråden nå lover.

Les hele saken på NRK her.