DiBK vil styrke tilsynsaktiviteten med tilsynsforum

Direktoratet for byggkvalitet ønsker et tettere samarbeid med bransjeorganisasjoner og oppretter et nytt tilsynsforum

- Ideen er å opprette en fast dialog med bransjeorganisasjonene fordi tilsyn med byggevarer ikke bare er å sikre god kvalitet i bygg, men også å sikre like konkurransevilkår for næringen, sier seniorrådgiver Mathieu Veulemans i Diretkoratet for byggkvalitet.

Byggevareindustrien, Norsk Trevare, Treindustrien, Glass og fasadeforeningen, Norsk Stålforbund, Betongforeningen, VVP, og Virke deltar i forumet.

- Bransjeorganisasjonene og deres medlemmer vet hva som foregår på markedet. Dette er nyttig kunnskap for oss i tilsynsarbeidet, sier Veulemans.

Målet er å sikre god informasjonsflyt mellom direktoratet og bransjeorganisasjonene. I tillegg skal forumet være en arena der bekymringer og utfordringer skal kunne vurderes og diskuteres åpent. Meningen er å ha fokus på løsninger.

- Forumet vil utfordre tankevirksomheten - virke som en slags tenkeboks - for å finne frem til hensiktsmessige løsninger på utfordringer som både direktoratet og bransjeorganisasjonene møter, ifølge DiBK.

Bransjeorganisasjonene er opptatt av et velfungerende tilsyn. Det forutsetter at bransjeorganisasjonene også bidrar og bistår direktoratet i sine tilsynsaktiviteter, mener DiBK.

- Ideen er at dette skal gå begge veier. Vi får innspill fra bransjeorganisasjonene, men ber dem også til å stille opp der det er nødvendig. På denne måten vil vi kunne effektivisere tilsynet og fokusere enda mer på useriøse aktører på markedet, sier Veulemans.

Nå har direktoratet bedt deltakere i forumet for tilsyn å gi innspill på hvilke byggevarer direktoratet bør se nærmere på fremover. Innspill vil vurderes på bakgrunn av direktoratets egen risikovurdering.