Rørkjøp satser på nett

 Rørkjøp lanserer egen nettbutikk i 2014. – Utviklingen går i retning av mer handel på nett. Den delen av markedet skal vi ta en stor del av, sier administrerende direktør Frank Olsen i Rørkjøp.

Billig VVS-materiell har blitt stadig lettere tilgjengelig på internett.

Bransje- og kanalglidningen gjør at rørleggerne ikke lenger har like stor andel av dette markedet, skriver Rørkjøp i en pressemelding onsdag.

– Det er på tide at noen med fagkunnskap og bakgrunn i bransjen tar skikkelig grep for å etablere en trygg nettbutikk innen VVS, sier administrerende direktør Frank Olsen i Rørkjøp.

I motsetning til andre nettbutikker skal Rørkjøps nye satsing også formidle rørleggertjenester. Varene skal kunne kjøpes alene, eller levert av rørlegger, heter det i meldingen.

– Folk har respekt for skadene feil montert utstyr kan føre til, og ønsker fagfolk til å gjøre jobben. Vi skal gjøre det enklere for forbruker og bestille fagmessig utført montering ved hjelp av nett butikken, sier han.

Rørkjøps nett av 360 medlemsbedrifter over hele landet sørger for at butikken kan love god service overalt.

– Det er viktig for oss at kundene skal føle seg trygge. Vi skal være garantisten for at folk skal kunne handle trygt og få utførte tjenester, sier Olsen.

Bak den nye nettbutikken, Rørkjøp Nett, står et samlet styre i rørleggerkjeden. Butikken blir organisert som et eget datterselskap av Rørkjøp.

– Vi skal kun selge originale merkevarer som er godkjente for norske forhold og knytter til oss partnere i Norge i arbeidet med nettbutikken, sier han.

Olsen påpeker at handelsmønsteret i Norge ligger noen år etter resten av Europa på dette området, og at utviklingen går i retning av mer handel på nett.

– Markedet har endret seg og endrer seg raskt. Vi må bare innse at kundene har større kunnskap om produktene og prisnivå. Det er en virkelighet vi må forholde oss til, sier Olsen.