Trist dag for de ansatte i KS

Styreleder Gunn Marit Helgesen orienterte tirsdag de ansatte i KS etter at direktør Sigrun Vågeng overraskende sluttet på dagen mandag. De ansatte mottok budskapet med sorg.

Sigrun Vågeng (62) forlot mandag kommunesektorens organisasjon med øyeblikkelig virkning etter fire år i sjefsstolen. Bakgrunnen skal være grunnleggende uenighet med styret om strategiske veivalg organisasjonen står overfor i tiden framover.

Konflikt over tid

Tirsdag møtte styreleder Gunn Marit Helgesen de ansatte ved hovedkontoret i Oslo. Hun redegjorde for konflikten som har pågått en tid, men uten at de ansatte eller offentligheten har hatt kjennskap til den.

– Jeg synes det er et godt tegn at avgangen tilsynelatende kommer brått, for det viser at uenigheten ikke har kommet til syne i det offentlige rom. Slike skifter kan skje i slike krevende jobber, sa Helgesen til NTB etter allmøtet som varte i ti minutter.

Leder for personalforeningen i KS, Nina Hjertø Ingebrigtsen, gir overfor NTB uttrykk for at det er en avholdt leder som nå forlater organisasjonen.

– Vi er overrasket. Det har vært en trist dag på jobb for de ansatte i dag. Folk er lei seg. Sigrun har vært en god leder, en tydelig leder og en modig leder. Hun hadde et spesielt forhold til alle ansatte. Men dette er jo styrets beslutning, sier hun.

KS har kontorer i alle landets 19 fylker og har i alt rundt 250 ansatte.

Taushet

Helgesen ville tirsdag fremdeles ikke kommentere årsaken til bruddet mellom Vågeng og styret. Hun avviser at det dreier seg om en enkelt sak eller at det skal ha oppstått dårlig kjemi mellom direktøren og styret.

Helgesen tror heller ikke den tidligere direktøren vil uttale seg om saken.

– Jeg regner med at hun ikke uttaler seg noe mer om KS, sier Helgesen.

Hun vil ikke kommentere hva slags betingelser Vågeng er gitt som følge av avgangen.

Ifølge Kommunal Rapporter hovedårsaken til avgangen en langvarig konflikt med styreleder Gunn Marit Helgesen.

– Det dreier seg om uenighet om hvordan KS skal ledes. På det nåværende tidspunkt har jeg ikke mer å si om dette, sier Vågeng til avisa.

Ingen blir konstituert i stillingen. I stedet vil HR-direktør Arnhild Knudsen og interessepolitisk direktør Helge Eide dele på direktørens oppgaver.

Arbeidet med å finne en ny KS-direktør blir hovedtema på onsdagens styremøte i organisasjonen. (©NTB)