Universitetet i Oslo fram 17 plasser på rangering

Universitetet i Oslo (UiO) går fram 17 plasser på universitetsrangeringen til Times Higher Education og havner på 185. plass.

UiO er fortsatt det eneste norske universitetet som er inne på topp 200-lista. Plasseringen deler skolen med universitetene i Miami i USA og Ottawa i Canada. Til tross for framgangen på listen, ligger Norge fortsatt langt bak plasseringene til svenske, finske og danske universiteter.

Karolinska Institutet i Stockholm ligger på en 36. plass og har dermed den beste plasseringen blant de nordiske landene. Sverige har fem universiteter inne på listen over de 200 beste universitetene, mens Danmark har tre og Finland ett.

Ifølge listen er det aller beste universitetet i verden California Institute of Technology, med Harvard-universitetet og Universitetet i Oxford på en delt andreplass.

UiO -rektor Ole Petter Ottersen sier at framgangen på listen kommer av at det har vært satset på forskning over tid. Han mener samtidig det er metodeproblemer ved en slik rangering.

– Her sammenlignes breddeuniversiteter med spesialiserte høyskoler som kun dekker noen få områder. Naturvitenskap, medisin og publisering på engelsk favoriseres, påpeker rektoren.