TAG Arkitekter søkte råd hos kundene

Da Caroline Wannehag overtok som sjef i TAG Arkitekter startet hun med å spørre kundene hva de synes om arkitektenes tjenester, og kundene er nok litt i stuss over å bli spurt.

Siv.øk. Caroline Wannehag kom fra konsulentselskapet KPMG til TAG i sommer, og leder et kontor som har gått fra to ansatte i 2009 til 31 ansatte i Oslo og Bergen nå. De fleste ansatte er tidlig i 30-årene, og omtrent en tredjedel kommer fra andre europeiske land.

- Jeg trodde nok de ansatte ville mislike at jeg spurte kundene om deres opplevelser, men det viste seg tvert imot at det virket veldig motiverende, sier Wannehag i et intervju med Arkitektbedriftene.

Hun tok over ledelsen av det fire år gamle arkitektkontoret ved Alexander Kiellands plass etter gründerne Morten Longum og Lars Eirik Ulseth.

TAG Arkitekter jobber særlig med store boligprosjekter for Selvaag og Skanska, for eksempel på Ensjø og Lørenskog i Oslo men også i Bergen, Stavanger, Trondheim og Tromsø.

- Vi satser på å være ledende på BIM, og på industrielle, modulbaserte løsninger. Forståelse for kundens byggesystemer gjør kunden trygg på at vi leverer arkitektonisk kvalitet, og gir oss rom for kreativitet, sier Wannehag.

-Dette er spennende takter fra en arkitektbedrift. Jeg tror det er nødvendig for alle involverte å forstå hver aktørs rolle og behov i prosjekterings- og byggeprosesser. TAG viser at de er imøtekommende overfor hvordan andre aktører organiserer sin produksjon. På denne måten kan deres rolle som arkitekter utvides og påvirke løsningsvalg på en spennende måte, sier fagsjef i Arkitektbedriftene, Silvie Le Muzic.