Veidekke: Billig og gjennomførbart med underjordisk båthavn og P-hus

En fjellhall med både vei- og vanntilknytning kan lette parkeringspresset i Asker.

Christian Medin fra Nesøya i Asker kommune har kommet med et sprekt forslag til hvordan å løse parkeringsfloken som preger kommunen. I tett samarbeid med Box arkitektstudio og Veidekke, har han utviklet et forslag for parkeringshus og marina under bakken på Nesøya.

I en ny artikkel på budstikka.no, uttaler Veidekke at planene om fjellhall absolutt er gjennomførbare, og at en slik løsning både kan spare plass og penger.

– Hovedårsaken er at utbygger slipper å betale for dyre tomtekostnader. Derfor er slike anlegg velegnet der det er dyre eiendommer og trangt om plassen. Men det krever en viss størrelse for å bli regningssvarende slik at anleggskostnadene kan fordeles på flere enheter. 400–600 plasser er et minimum, sier Veidekkes spesialist på parkeringsanlegg i fjell, Tor-Harald Haugen til Budstikka.

Han ønsker ikke å sette en fast pris på hva en parkeringsplass i en fjellhall vil koste, men antyder en prislapp på 170.000-300.000 kr.

Det er foretatt grunnundersøkelser som konstaterer at et slikt anlegg lar seg realisere i fjellet mellom DNB-tomta på Nesøya og kabelfergen til Brønnøya.

En kombinert bil- og båtparkering løser mangelen på både tørre og våte parkeringsplasser i området, men Budstikka skriver samtidig på sine sider at planene midlertidig er lagt på is etter at rådmannen i kommunen på nytt har foreslått overflateparkering.