Tar tak i taket på Kongsberg Teknologipark

Kongsberg Teknologipark har 80 000 kvadratmeter takflate. For å unngå kostbare takskader i årene fremover, har teknologiparken nå inngått en treårs vedlikeholdsavtale med Protan.

- Ødeleggelser og slitasje på tak kan bli en dyr affære. Det er lønnsomt å ta taksjekken et par ganger i året for å unngå store og uventede kostander, sier Erik Øyno, konsernsjef i Protan.

Full inspeksjon
Kongsberg Teknologipark ønsker å være føre var.

- Vi har gode erfaringer med Protan fra tidligere, og det er alltid ett pluss. Det var viktig for oss å få inn en profesjonell og seriøs aktør i markedet, slik at vi føler oss trygge på at taket holder i årene fremover, sier Terje Hotvedt i Kongsberg Teknologipark.

- Hvert halvår vil vi foreta en visuell kontroll av alle takflater på Kongsberg Teknologipark. På takflater i denne størrelsesorden er det viktig med grundig vedlikehold for å unngå store skader. Det kan fort bli svært kostbart hvis man er uheldig, sier Øymo.

Den visuelle inspeksjonen som skal gjennomføres hvert halvår, vil blant annet omfatte tetthetskontroll, estimering av gjenværende levetid og uttrykning ved plutselige skader. Avtalen omfatter også en rekke forebyggende tiltak for å redusere slitasjen på tak og gesimser.

Iskalde vintre
Kongsberg er vant til lave temperaturer og store snømengder i vinterhalvåret. I følge Laagendalsposten ble det så sent som i 2010 målt 19,7 minusgrader allerede i november. Dette er imidlertid tatt hensyn til i vedlikeholdsavtalen.

- Lave temperaturer øker risikoen for både slitasje og skader. I tillegg er det vanskelig å gjennomføre lekkasjesøk på et tak som er dekket av store mengder snø. Vi er derfor forberedt på snømåking, sier Øyno.