Copernit øker satsingen i Norge

Italienske Copernit S.p.A, som produserer bitumenbaserte takprodukter og membraner, har inngått avtale med drammensfirmaet Taknett AS om import og salg av deres produkter i Norge.

Copernit har i over 10 år vært til stede her til lands, og har SINTEF- godkjenninger på flere produkter. Så langt skal det være levert flere hundre tusen kvadratmeter med tak og membraner til norske prosjekter, og målet er nå å øke dette betraktelig.

Eksportsjef hos Copernit, Paolo Zanin, ser frem til å samarbeide med Taknett AS.

- Taknett er en ung og spennende organisasjon som fokuserer 100 prosent på import og salg til entreprenører, og dette vil i tillegg til økt volum hjelpe oss med å markedsføre merkenavnet Copernit i Norge. De har meget gode avtaler med eksempelvis speditører til alle deler av Norge, og ikke minst en stor lagerkapasitet som gjør at vi kan håndtere store prosjekter og volumer uten problemer. Beliggenheten sentralt på Østlandet er også en positiv faktor, sier Zanin.

Produktsjef hos Taknett, Ronny Andreassen, er meget godt fornøyd med avtalen som er gjort med Copernit.

- Få andre utenlandske produsenter har virkelig forstått viktigheten av å investere i godkjenninger fra SINTEF for å lykkes i Norge. Det er selvsagt en stor utgiftspost, og for mange virker det uforståelig og unødvendig å gjøre tester som allerede er gjort ved andre EOTA-institutter rundt om i Europa. Det er høy kvalitet på alt som blir produsert i eksempelvis Italia, og de færreste trenger å gjøre noen endringer i sine produkter for å passere nåløyet i Trondheim. En modifisering med additiver i henhold til Broof T2 er vel en av de få faktorene som skiller en Tysk og en Norsk godkjenning. Men Copernit har forstått at dette er særdeles viktig for å lykkes i Norge og der mange produsenter har lagt for mange egg i ett reir har de plassert ut flere, noe de selvsagt får igjen for når det europeiske markedet generelt har hatt en katastrofal nedgang. Vi ser veldig frem til å promotere disse produktene i Norge, og potensialet er helt klart mye større enn det volumet som leveres i dag, sier Andreassen.

Copernit S.p.A har i over 30 år produsert polymermodifiserte bitumenmembraner, og eksporterer sine produkter i over 40 land.