Startet bygging av ny firefelts veg

Mandag startet byggingen av ny riksveg 22 mellom Isakveien på Lillestrøm og Garerveien i Fet kommune. Strekningen åpner som en firefelts veg med midtdeler i desember 2015. En strekning med til dels store køproblemer vil da være utbedret.

Etter hvert som køene har blitt tettere og hastigheten i rushtidene saktere, har kravet om en utvidelse av riksveg 22 på den 5,1 kilometer blitt sterkere og sterkere, skriver vegvesenet på sine nettsider.

Utbyggingen på den 5,1 kilometer lange strekningen mellom Isakveien og Garderveien er den første utbyggingsetappen for riksveg 22. Da planarbeidet for utvidelsen av riksveg 22 startet i 1992, ble det nemlig utarbeidet kommunedelplaner for en utvidelse av vegen i både Nittedal, Skedsmo og Fet kommuner.

I den sammenheng ble det også avklart at strekningen Lillestrøm-Fetsund måtte være første utbyggingsetappe.

– Det er en gledens dag at vi nå starter utvidelsen av riksveg 22 mellom Lillestrøm og Fetsund. Men køproblemene er ikke over før utbyggingen av vegen over Glomma er gjennomført, sa ordfører John Harry Skoglund i Fet kommune under anleggsstarten.

Det er Sarpsborg Park og Anlegg som på vegne av Statens vegvesen skal utvide riksveg 22 på den 5,1 kilometer lange strekningen mellom Isakveien og Garderveien. Strekningen på totalt 5,1 kilometer vil totalt få 4,3 kilometer med firefelts veg og 4,9 kilometer med midtrekkverk. Utbyggingen skal være ferdig i desember 2015. Frem til da vil det være redusert fremkommelighet for trafikanter som trafikkerer strekningen.

Den reduserte fremkommeligheten vil merkes på følgende måter med både redusert hastighet og stans av trafikken i inntil 15 minutter ved sprengninger.