Peab i mål med Rygge-makeover

I slutten av april var Peab ferdig med en omfattende oppgradering av Moss Lufthavn Rygge.

I uke 17 kunne ledelsen ved Rygge sivile lufthavn (RSL) og de kommersielle aktørene stolt presentere nytt butikk-konsept, samt mat- og serveringsopplegg for flyplassen. Alle arbeider er utført av Peab Byggservice i Østfold.

– Dette har ikke vært noe rett-frem-prosjekt, forteller arbeidsleder Anders Danielsen i Peab Byggservice i en pressemelding.

Danielsen og hans team har det siste året stått for omfattende bygningsarbeider inne på eksisterende terminal. De har bygget ny tax-free-butikk og to nye restauranter.

Det nye tax-free området er blitt betydelig utvidet, samtidig som toalettanleggene er betydelig oppgradert. Det er også blitt noe ekstraarbeid for Politi og Toll, og terminalen er påbygget utvendig.

– Å bygge på en flyplass er tidkrevende og det er strenge sikkerhets- og adgangsrutiner. Vi har daglig mange passeringer gjennom sikkerhetskontrollen. Vi er nødt til å beregne ekstra tid og ressurser sammenliknet med et vanlig oppdrag, forteller arbeidslederen.

Med oppgraderingene i tax-free-området håper styrelederen i ARG (Air Retail Group), Kristoffer Olsen, å øke omsetningen til 300 millioner i løpet av året. Sammen med direktør Pål Tandberg i Rygge sivile lufthavn (RSL) smilte han bredt under den offisielle åpningen av det nye tax- free-området.

– Vi er en flyplass i sterk vekst og gjennom den nye konsesjonen håper vi å kunne øke passasjertallene ytterligere, påpekte Tandberg i et intervju med Moss Avis.

Veksten ved flyplassen var også styrelederen i ARG, Kristoffer Olsen, opptatt av.

– Vårt nye butikk-konsept er skreddersydd for å ta seg av passasjerstrømmen. Vi har brukt femten millioner på ombygging og utvidelse, og er svært godt fornøyd med det resultatet vi kan vise frem her i dag, understreket han.

Totalt 1,7 millioner passasjerer brukte Moss Lufthavn Rygge i fjor.