Forbud mot å overnatte under Oslos bruer

Romfolk og andre med behov for en blund på øyet har til nå kunnet sove under bruer i Oslo. Men nå blir det forbudt etter at kommunen har etterkommet politiet ønske. Det blir også forbud mot å sove i gatene.

– Det er en presisering av at det ikke er lov å sette opp campingplasser eller leire på offentlig sted, uavhengig av om det er i en park eller ikke. Til det har vi dedikerte campingplasser man skal bruke, sier byrådsleder Stian Berger Røsland (H).

Bakgrunnen er den økende tilstrømningen av tilreisende bostedsløse og ordensproblemer som følger i kjølvannet, melder NRK.

Oslo politidistrikt ba kommunen om å utvide leirforbudet i politivedtekten. I dag er det forbudt å overnatte, campe eller telte i offentlige parker, på grøntarealer og friområder. Til nå har det vært uklart hva som gjelder i tettbebygd strøk utover parker og friområder.

Et flertall i bystyret stiller seg bak forbudet. Sosialistisk Venstreparti var eneste parti som stemte mot innskjerpingen. SV-politiker Ivar Johansen mener det er åpenbart at det utvidede overnattingsforbudet er ment å ramme romfolk.

Oslo bystyre skal 15. mai ta stilling til flere endringer i politivedtekten. Men det ligger ifølge NRK ikke an til flertall verken for registreringsplikt for tiggere eller forbud mot tigging på bestemte steder til bestemte tider. (©NTB)