Første Forny-kontrakten i boks

Torsdag underskriver Forny en intensjonsavtale med DNB Næringseiendom om å rehabilitere kontorlokalet Grønvold Gård i Grenseveien 95 etter den nye prosjektmodellen. Dette blir selskapets første kontrakt.

- Dette er en drømmekontrakt for Forny AS. Prosjektet går rett i kjernen på den måten vi ønsker å jobbe på. Vi synes det er gøy at en så stor og seriøs aktør som DNB Næringseiendom gir oss den tillitten, og ser verdien i å arbeide på en ny måte, forteller Magnus Aune Hvam, administrerende direktør i Forny AS.

Forny AS ble etablert 1. januar 2012 og er BackeGruppens yngste selskap. Frem mot juni skal selskapet og DNB Næringseiendom arbeide frem et tilbud som danner grunnlag for en totalentreprisekontrakt.

Direktør Seksjon Kontor og Hotell i DNB Næringseiendom Ole Christian Knudsen er glad for samarbeidet med Forny AS.

- Jeg gleder meg til å komme i gang med samarbeidet med Forny AS. Dette er en gjennomførings modell, som vi tester ut på flere prosjekter, og det blir spennende å gjennomføre modellen også i dette prosjektet, sier Knudsen.

Grønvold gård er et 6000 kvadratmeter stort kontorlokale, som i dag leies ut til dataselskapet Datametrix. Opprinnelig var Grønvold boliger for fyrstikkarbeidere i strøket, og nå har vår tids arbeidere overtatt området. Datametrix vil disponere lokalene gjennom oppussingsperioden, og Forny AS vil skreddersy oppussingen etter selskapets behov, i tett samarbeid med DNB Næringseiendom.

Prosjektet har oppstart denne uken. Fase 1 skal være ferdig november 2013, fase 2 i mai 2014. Arbeidet settes dermed i gang så snart som mulig. Prosjektet har en stor grad av miljøprofil og DNB NE har tegnet grønt bilag med leietaker, som medfører at en sammen skal oppnå miljøgevinst i prosjektet og driftsfase. Det er fra DNB NE gjennomført en omfattende miljøkartlegging mot Breeam NOR og lavenergi, sammen med deres miljørådgiver. Det vurderes om bygget skal sertifiseres mot Breeam in Use. Verifisering av miljøkartleggingen som er første steg begynner i mai.

Forny AS tenker helhet og prosess hele veien og vil inn i prosjektene tidlig. Faste partnere og samarbeid med leverandører er i fokus for å få et best mulig team, og for å få størst utbytte av kompetansen til alle aktørene fra start. Selskapet utfordrer måten man i dag vanligvis tenker prosess i bransjen. I stedet for å trekke inn forskjellige aktører akkurat når behovet er der, vil Forny trekke på kunnskapen og planlegge arbeidet sammen med spesialistene fra start. På denne måten blir prosjektene mer lønnsomme og kvaliteten på sluttproduktet heves. Fokus er på gjensidig tillitt og åpenhet mellom byggherren og leverandørene.

- Vi senker guarden helt og fokuserer på mest mulig åpenhet. Vi har troen på at åpenhet fører til en mye bedre prosjektgjennomføring gjennom bedre samarbeid med alle aktører. Ambisjonen er å slippe uforutsette utgifter og misstemning, forteller Hvam.