Vil skape en vestnorsk boligkjempe

Boligbyggelagene StorBergen, Vestbo, Stord, Årdal og BOiVEST innleder fusjonsforhandlinger. Resultatet kan bli en vestnorsk boligkjempe med fotfeste i 33 kommuner i tre fylker.

Målt i antall boliger blir det nye boligbyggelaget desidert størst i Norge utenfor Oslo.

Boligbyggelagene som slår seg sammen har konkrete planer om å bygge mer enn 3000 boliger de neste fem årene.

–Vår visjon er å samle Vestlandet i et stort, slagkraftig og svært kompetent boligbyggelag, sier Anne Gine Hestetun, administrerende direktør i StorBergen i en pressemelding.

De fem boligbyggelagene representerer mer enn 50.000 medlemmer. Sammen forvalter lagene nær 27.000 boliger i 33 kommuner i Hordaland, Sogn og Fjordane og Rogaland. Som boligbyggelag har de hver for seg hatt som mål å bygge og forvalte boliger for sine medlemmer. Sammen ønsker de å skape et medlemsstyrt boligbyggelag med en hel landsdel som sitt naturlige virkeområde.

Fusjonsforhandlingene innledes på bakgrunn av mange samtaler den siste tiden. Selskapene uttrykker nå et felles ønske om å slå seg sammen, og samtlige styrer har gitt de nødvendige fullmakter til å starte prosessen.

Fusjonen av Stord Boligbyggelag og Vestbo er allerede godkjent i lagenes respektive generalforsamlinger. For øvrig må medlemmene gjennom alle de involverte selskapenes generalforsamlinger godkjenne en fremforhandlet fusjonsavtale før den kan tre i kraft.