Høyt nivå i årets Glava Tour

Det er nå under to måneder igjen til Norges største sykkelritt, Glava Tour starter. De fleste lagene som er klare for rittet har vært kjent en stund, og arrangøren offentliggjør i dag de resterende lagene som får kjøre etapperittet.

Rittet arrangeres i østlandsområdet 15.-19.mai, og vil igjen samle mange av verdens beste ryttere.

Ciolek til Norge
Totalt sett er det 20 lag som får kjøre årets utgave, og med 12 lag fra de to øverste divisjonene i internasjonal sykkel bekreftet, blir det et høyt nivå på feltet. -Deltakelsen ser ut til å bli enda bedre enn i 2012, og vi er meget godt fornøyde med det vi nå har fått på plass, sier prosjektleder Anders Eia Linnestad. Med tre av våre norske stjerner på hvert sitt lag bygger det opp til meget spennende dueller også sett med norske øyne, sier Eia Linnestad. Et av de siste lagene som er bekreftet er det nystartede Sørafrikanske laget MTN-Qhubeka powered by Samsung. Laget har startet sesongen meget godt, og det foreløpige høydepunktet ble nådd med Gerald Ciolek sin seier i Milano-Sanremo søndag. -Ciolek har virkelig åpnet sesongen godt, og vil garantert være med på å prege årets ritt, avslutter Eia Linnestad.

Team Saxo-Tinkoff(Danmark), IAM cycling(Sveits) og Sojasun(Frankrike) er ytterligere tre storlag som nylig har kommet på plass.

Folkefest i ti byer og mange tettsteder
Glava Tour 2012 ble en meget stor publikumssuksess, og entusiasmen i tettsteder og byer løpet kommer innom i 2013 er meget stor. Det ligger altså til rette for en stor folkefest langs løypene også i 2013.

Årets 20 lag:

*Sky Procycling GBR Pro team (Med bl.a Edvald Boasson Hagen og Gabriel Rasch)

*Blanco Pro cycling team (Med bl.a Lars Petter Nordhaug)

*Katusha Team RUS Pro team (Med bl.a Alexander Kristoff)

*Lotto-Belisol Team BEL Pro team

*Team Saxo - Tinkoff DEN Pro team

*IAM cycling SUI

*Topsport Vlaanderen-Baloise

*Caja Rural ESP

*Bretagne - Séché.environnement (Med bl.a Vegard Stake Laengen)

*Sojasun FRA

*MTN - Qhubeka RSA

*Accent jobs- Wanty BEL Pro continental

*Cycling Team De Rijke-Shanks

*Unaas - Cykelcity pwrd by Bliz

*Team CULT Energy DEN Continental

*Rietumu Delfin LAT

*Team Joker - Merida NOR Continental

*Plussbank BMC NOR

*Team Oster Hus - Ridley

*Ringeriks Kraft-Look NOR Continental