Virke tar debatten om samspill

Er det samspill som er fremtidens kontraktsform? Dette har vært en stor snakkis i 2013. Nå kan du bli med på debatten hos Virke byggevarehandel hvor man regner med ”luft i luka”.

– Det har pågått en debatt ikke minst i Byggeindustrien om samspill og kontraktsformer i byggeprosjekter. Utviklingen er tydelig. Stadig flere tar i bruk samspillskontrakter for å øke produktiviteten. Pris er ut og er ikke lenger det avgjørende kriterier. Likevel er det noen som fortsatt sverger til tradisjonelle hoved- og totalentrepriser. Vi tar debatten, sier Bengt Herning som er direktør byggevarehandel i Hovedorganisasjonen Virke.

Dette skjer på bransjeorganisasjonens nye møteplass under navnet Handelsforum for bygg og anlegg tirsdag 26. februar klokken 08.30 til 10.00 i Virkes lokaler på Solli plass i Oslo.

Her bys det på gratis innlegg, diskusjon og en enkel frokost fra klokken 08.00.

– Det var mange fine ord i stortingsmeldingen om bygningspolitikk. Samspill og kvalitet var to av dem. Og Petter Eiken fra Bygg 21/Direktoratet for byggkvalitet tar oss med på en oppdatering, fremholder Herning.

Samspill i offentlige anskaffelser blir tatt opp av landets største byggherre og byggforvalter Staten ved avdelingsdirektør Dag Strømsnes fra Difi.

Den nye Byggmakkersjefen Knut Strand Jacobsen avslutter innleggsbolken ved å utfordre forsamlingen på om ikke pris fortatt blir det eneste som betyr noe.

– Det hele avsluttes med paneldebatt, og her tror jeg det blir luft i luka siden mange av oss har hørt om de gode intensjonene før, spår Herning som opplyser at det også vil bli anledning til å stille spørsmål.