Entra med spenstige planer i Kristiansand

Entra lanserer spenstige planer for et revitalisert og moderne kvartal for offentlig forvaltning og administrasjon rundt Fylkeshuset, midt i Kristiansand. sentrum

- Vi ser et stort behov for moderne og effektive kontorplasser i Kristiansand. Dette prosjektet kan tilføre byen mange nye kontorplasser og styrker Kristiansand som en attraktiv arbeidsplass, sier Kjetil Børufsen, eiendomssjef i Entra Eiendom.

Entra leier allerede ut til en rekke offentlige aktører på området, deriblant Vest-Agder fylkeskommune og fylkesmannen. De nye planen omfatter utvikling av Entras eiendomsmasse i kvartal 71 rundt Tordenskjoldsgate med Fylkeshuset som sentral kjerne. De nye bygningene er planlagt oppført i tilknytning til fylkeshuset og de andre byggene på området.

- Vi fikk svært gode og konstruktive innspill fra naboene. Innspillene var faktisk så gode at vi har valgt å gjøre om hele prosjektet og følge de alternative planene. Vi tror derfor dette forslaget blir godt mottatt også i kommunen, sier Børufsen.

De reviderte planene vil fleksible og miljøriktige kontorer og det er planlagt at de nye bygningene vil kunne få 500 – 700 nye arbeidsplasser. Totalt kan det bli 1500 – 1800 arbeidsplasser i kvartalet. Det er også lagt vekt på å skape en balanse mellom fremkommelighet, trafikkmønster og kollektivtrafikk.

Nå skal saken til annen gangs behandling administrativt og politisk i Kristiansand kommune. Mulig byggestart kan bli i 2014, avhengig av videre saksgang