Arkitema etablerer seg nå i Trondheim. Foto: Arkitema
Arkitema etablerer seg nå i Trondheim. Foto: Arkitema

Arkitema etablerer kontor i Trondheim

Arkitektfirmaet Arkitema etablerer nå eget kontor i Trondheim. For å lede det nye kontoret er den lokale sivilarkitekten Kai Haugerø ansatt som kreativ leder.

– Trondheim er et interessant marked for mange i byggeindustrien, og derfor flytter en av de større norske arkitektene nå også til landets tredje største by. Arkitema sysselsetter i dag rundt 80 personer i Oslo og har allerede en betydelig posisjon innenfor spesielt helse- og utdanningsarkitektur, samt at de allerede jobber med flere prosjekter i Trondheim, blant annet en ny sentralstasjon. Nå vil firmaet sikre seg en sterkere posisjon både i byen og omegnen, og mot nord gjennom et nytt kontor i Trondheim, skriver selskapet i en pressemelding.

Kai Haugerø skal lede det nye kontoret. Foto: Arkitema
Kai Haugerø skal lede det nye kontoret. Foto: Arkitema

– Trondheim har en interessant geografisk posisjon for oss, og vi ønsker å være mer slagkraftige i den nordlige delen av landet. Derfor har vi nå ansatt Kai Haugerø til å bygge opp et kontor som skal gjøre oss mer synlige. Kai er lokal fra Trondheim og har både en sterk fagkompetanse og et godt lokalt nettverk, noe som gjør at vi fremover kan hjelpe våre lokale kunder mer effektivt. Med tiden skal han selvfølgelig også få noen kolleger, og vi håper selvsagt at kontoret med tiden når en betydelig størrelse, sier managing director i Arkitema Norge, Thomas Innseth, i meldingen.

I utangspunktet blir det nye kontoret plassert hos ingeniørfirmaet COWI, som eier Arkitema.

– Jeg har erfaring med større og mindre oppgaver og har drevet mange prosjekter på egen hånd. Nå i startfasen hvor jeg sitter alene ser jeg frem til å komme ut og få noen oppgaver i hus som forhåpentligvis både jeg, Arkitema og COWI kan jobbe videre med. Det er en veldig spennende oppgave å få Arkitema inn på markedet her i Trondheim. Det er noen virkelig gode ressurser og kvaliteter i Arkitema, både i Oslo og fra Danmark, som jeg mener Trondheim kan ha glede og god nytte av, sier Kai Haugerø.

Haugerø startet i Arkitema 2. januar.