Arkitektbedriftene ansetter IKT-ansvarlig
Arkitektbedriftene har ansatt Helene Svelle som ny IKT-ansvarlig fra 1. februar.
- Vi har funnet ut at vi har større verdi av å ha kompetansen på huset enn å bestille arbeid på timespris. Med Helene inne hos oss hever vi kompetansen i teamet og forenkler arbeidshverdagen til flere i administrasjonen. Helenes spisskompetanse kan realisere muligheter vi ikke visste at fantes, sier administrerende direktør Egil Skavang.
Arkitektbedriftene har tidligere kjøpt IKT-tjenester fra OXX, der Helene jobbet tidligere. OXX vil fortsatt være den foretrukne samarbeidspartner for både driftstjenester og utvikling, og relasjonen er god.
Arkitektbedriftene går med denne ansettelsen imot trenden om å outsource IKT-tjenestene.
- Arkitektbedriftene må ta konsekvensen av at vi skal være eksponent for en spennende bransje, vi skal ha gjennomslagskraft og ha omgivelsenes oppmerksomhet. Samtidig skal de verktøyene vi leverer til våre medlemmer være så moderne og effektive som mulig. Vi har oppdaget at for oss som en forening som yter IKT-baserte tjenester er IKT en kjernekompetanse. Utviklingen går så fort at våre øvrige ansatte, som er eksperter på for eksempel forsikring, jus og kvalitet i arkitektur, ikke også klarer å følge godt nok med på IKT-feltet. Dermed er det vanskelig å vite hva det er best å be om fra en leverandør. Kompetansen til å ta grep om små og store utfordringer får vi nå inn i eget hus, sier Skavang.
Over tid har vi fått oss en rekke IKT-systemer, nå må disse kommuniserer bedre sammen. Arkitektbedriftene har et medlemsarkiv som rommer de 560 bedriftsmedlemmenes til sammen 4000 ansatte, økonomisystem og forsikringssystem med så vel medlemmer som ikke-medlemmer i kundebasen – alle skal utnytte og prosessere mye av den samme informasjonen.
En del av medlemsinformasjonen ligger tilgjengelig på nettsiden i blant annet søketjenesten «Finn arkitekt». Medlemmene kan i dag vedlikeholde informasjon om seg selv og laste opp bilder av sine prosjekter under lukkede medlemssider.
Det som dog har trukket mest ressurser på IKT-siden de siste årene er Arkitektbedriftenes kvalitetssystem MAKS10 og bransjestandarden for hva arkitekter bør yte i hvert oppdrag, Arkitektenes Ytelsesbeskrivelse (AY). Disse er direkte forankret i regelverk og standarder, og fremover blir det en oppgave å digitalisere denne forbindelsen mest mulig.
- Selve nettsiden vår har også rom for forbedring. Her skal alle enkelt finne det de ønsker av oss, samtidig som den skal være tilpasset brukere på mobil og nettbrett, og den skal gjenspeile hvem vi er og hva vi står for. Søkemotoroptimalisering og bruk av sosiale medier er også naturlige oppgaver som det vil jobbes med. Nå gleder vi oss til å gå løs på dette, sier Skavang.