Ragnhild Pedersen Foss, arkitekt og partner i DARK Arkitekter, sikret seg tirsdag kveld Cityglød-prisen 2022. Foto: DARK Arkitekter
Ragnhild Pedersen Foss, arkitekt og partner i DARK Arkitekter, sikret seg tirsdag kveld Cityglød-prisen 2022. Foto: DARK Arkitekter

Arkitekt vant Cityglød-prisen 2022

Ragnhild Pedersen Foss, arkitekt og partner i DARK Arkitekter, stakk av med årets Cityglød-pris under Citykonferansen 2022 som ble arrangert i Oslo tirsdag.

Det var på Citykonferansens kveldsarrangement, CityDinner, at Ragnhild Pedersen Foss ble tildelt den årlige prisen. Prisen deles ut i samarbeid med Ung i Næringseiendom, Norsk Eiendom og Estate Media.

«Juryen ser hennes brennende engasjement for faget og hennes evne til å tenke nytt om en mer bærekraftig urbanisering. Ragnhild benytter seg av sin stemme i debatten, og engasjerer seg utover det rent arkitektfaglige arbeidet. Hun har vært bidragsyter i torginitiativet og engasjert seg i plassering av havnevirksomhet i Oslo. Hun har vært involvert i fremtidsrettede prosjekter som Sognsveien 80-90 og Agropolis i Mjøndalen», skriver juryen i sin begrunnelse.

Foss har en master i arkitektur fra NTNU og har siden da engasjert seg i prosjekter med fokus på bærekraftig utvikling, deriblant gjennom «RAKE Visningsrom» - et eksperiment og gjenbruksprosjekt for å formidle kunst og arkitektur, som ble nominert til Mies van der Rohe-prisen 2013.

– Siden har hun engasjert seg i en rekke prosjekter for fremtidsrettet by- og samfunnsutvikling, blant andre i Torginitiativet og Torguka for Youngstorget i Oslo. I DARK Arkitekter (del av DARK Design Group) jobber hun mye med tidligfase av konseptutvikling, heter det i en pressemelding.

Arne Reisegg Myklestad, CEO i DARK Arkitekter, deltok under Citykonferansen og gleder seg over utmerkelsen.

– Ragnhild har vist et stort engasjement og et hjerte for faget fra dag én. Hun har vært en viktig bidragsyter i flere spennende prosjekter, og en rollemodell både internt og blant miljøet. Jeg setter pris på at Cityglød løfter frem ekte talenter , ikke bare de som er ute og skriker høyest, men også de som oppriktig brenner for faget og for samfunnets beste, sier Myklestad i meldingen.

Målet med Cityglød-prisen er å hedre unge og lovende talenter under 35 år med tilhørighet i eiendomsbransjen. Nominerte til prisen må ha vist engasjement og innovasjonsevne innen eiendomsfaget, samt bidratt til verdiskapning i bransjen.

De nominerte i år var Christian Wierød fra Unite Living, Frederico Valente fra Imerso og Ragnhild Pedersen Foss fra DARK Arkitekter.

Cityglød-juryen for 2022 består av:
Tone Tellevik Dahl, Norsk Eiendom
Gunnar Bøyum, Aspelin Ramm
Ingvild J. Roald, Ung i Næringseiendom
Johan B. Backe, Ung i Næringseiendom
Carine Bjørvik Andersen, Estate Media